El Futbol Club Barcelona ho té tot de cara per aixecar aquesta nit el primer títol de la temporada, una Supercopa d'Espanya que té ben encarrilada després de la victòria de diumenge per 0-2 davant el Sevilla a l'estadi Sánchez Piz-juán. Si ho aconsegueix, sumaria la dotzena Supercopa de la història del club (cap entitat l'ha guanyat més vegades).

El tècnic del Barça, Luis Enrique Martínez, buscarà l'únic títol que li falta, ja que anteriorment va guanyar dues lligues, dues Copes del Rei, una Lliga de Campions, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs.

Per tal d'assolir-ho, l'asturià no podrà comptar ni amb el migcampista Andrés Iniesta ni amb el defensa Jérémy Mathieu, tots dos lesionats al partit d'anada i que estaran dos i tres setmanes de baixa respectivament. Tampoc hi seran Neymar ni Rafinha, que estan disputant els Jocs Olímpics amb la selecció brasilera, ni el porter Marc-André ter Stegen, qui es recupera d'un esquinç de genoll.

Jordi Alba, que tornarà gairebé amb tota probabilitat a la llista després de ser baixa al partit d'anada, o el francès Lucas Digne substituiran Mathieu en el lateral esquerre, mentre que la plaça d'Iniesta a l'interior esquerre tornarà a ser per a Denis Suárez. Aquests dos podrien ser els dos únics canvis a l'onze dels blaugrana respecte el matx del Sánchez Pizjuán, on el turc Arda Turan va ser l'escollit per completar el trident ofensiu al costat de Leo Messi i Luis Suárez, i Sergi Roberto per ocupar el lloc de lateral dret.

Per la seva banda, el xilè Claudio Bravo podria defensar per darrera vegada la porteria del Barça, ja que segons les darreres informacions viatjarà demà cap a Manchester per tancar el seu fixatge pel City. D'aquesta manera, els blaugrana s'haurien d'afanyar per trobar un substitut al xilè, que deixaria 20 milions d'euros al club. El més ben posicionat és el brasiler del València Diego Alves, que precisament també interessa al Sevilla.

El tècnic del Barça, Luis Enrique, ja va avançar a la roda de premsa prèvia al partit que "entraran i sortiran jugadors", i probablement es referia a l'operació de Bravo i també a la del quart davanter, on el favorit és un altre valencianista, Paco Alcácer. Com a moneda de canvi, el Barça podria cedir Munir i Samper al club valencià, en una temporada on hi ha hagut molts canvis de jugadors entre ambdues entitats.

Per la seva banda, el Sevilla de Jorge Sampaoli farà canvis a l'onze per les moltes baixes que té, sobretot en defensa. A les baixes per sanció del portuguès Carriço i del francès Kolodziejczak s'han unit per lesió el també francès Adil Rami i el lateral Sergio Escudero. Per tant, el tècnic argentí haurà de reinventar una defensa amb, probablement, els joves del filial David Carmona i Diego González juntament amb el brasiler Mariano i l'argentí Mercado.

Els sevillans van començar bé la pretemporada, amb un ple de victòries als amistosos, però es va topar amb la realitat en els dos primers partits oficials, ja que va perdre la Supercopa d'Europa davant el Reial Madrid quan ja la tenia gairebé encarrilada i va caure per 0-2 davant el Barça a la Supercopa d'Espanya.