El nou pavelló de Navarcles, que es va reinaugurar el passat 28 de novembre, va acollir el primer dels dos partits que l'equip universitari femení nord-americà dels Saint Anselm Hawks, provinent de l'estat de New Hampshire, jugarà a la localitat bagenca sota l'organització del CEB Navarcles.

En aquest duel inicial es van enfrontar a l'equip júnior de la Joviat, que està preparant les fases per accedir a Preferent de la setmana que ve. Les jugadores dels Hawks van demostrar la seva superioritat durant els tres primers quarts, però en el darrer, la Joviat va oferir un gran nivell i, gràcies a una efectiva pressió a mitja pista, va fer suar el triomf a les nord-americanes (55-52). Abans del matx, que va aplegar molts espectadors, van sonar els Segadors i l'Amazing Grace per representar els Estats Units.

El conjunt nord-americà, que competirà la propera temporada a la segona divisió de la NCAA (la lliga universitària dels Estats Units), va arribar dimarts al matí i s'allotja en un hotel a la localitat maresmenca de Santa Susanna. L'equip es va posar en contacte amb Gerard Solé, que dirigeix l'NCAA Catalan Tour, i una agència de gestió esportiva per tal de venir a Catalunya amb la intenció de "aprendre de la seva cultura i viure una nova experiència", segons explica Julie Plant, l'entrenadora principal de l'equip.

Però el d'ahir no serà l'únic matx que les jugadores dels Hawks juguin a Navarcles, ja que demà a partir de les set de la tarda s'enfrontaran a un combinat de jugadores de Copa Catalunya i categories superiors. Fora de les nostres comarques, l'equip universitari jugarà dos partits més contra dos equips de Copa Catalunya: diumenge a les 12 del migdia davant el TGN Bàsquet i dilluns a les 20 h contra el Joventut l'Hospitalet.