Marc Márquez (Honda) va sumar, ahir, la seva cinquena millor classificació d'entrenaments de l'any després d'aconseguir el millor registre i rècord del circuit de Brno, a la República Txeca (1.54.596). Márquez va aconseguir la primera plaça a la graella de sortida amb una volta espectacular en què va superar en el darrer revolt l'italià Valentino Rossi (Yamaha) i, tot i que davant hi tenia Pol Espargaró (Yamaha), va poder mantenir l'acceleració en l'entrada a la recta de meta. Quan encara faltava una volta, Valentino Rossi va tornar-li l'avançament, si bé el treball de Márquez ja estava fet.

Márquez mateix va valorar la volta ràpida dient que "he tingut una bona referència, que era la de Valentino Rossi, que al seu torn tenia la de Pol Espargaró i per això el feia anar molt ràpid". Jorge Lorenzo (Yamaha), que es va haver de conformar amb la segona plaça, va reconèixer que "no m'esperava el temps de Marc Márquez. Ell ha fet una gran volta, potser ajudat per les rodes que tenia al davant, però ja sabem que Márquez és molt explosiu i en aquesta ocasió ens ha sorprès". La tercera plaça va ser per a Andrea Iannone (Ducati), la quarta per a Aleix Espargaró (Suzuki) i la cinquena per a Héctor Barberà (Ducati).

En moto2, el francés Johann Zarco (Kalex) va sumar la seva tercera millor classificació de la temporada; en moto3, la primera plaça va ser per a Brad Binder (KTM).