El britànic Cal Crutchlow (Honda) va guanyar la guerra d'estratègies que es va plantejar abans de la sortida del Gran Premi de la República Txeca de MotoGP celebrat ahir al circuit de Brno. Marc Márquez (Honda), tercer, va cedir quatre punts al davant de la classificació a l'italià Valentino Rossi (Yamaha), segon.

Crutchlow va ser l'únic pilot que va escollir els pneumàtics durs a les dues rodes, tenint en compte que la pista s'estava assecant després d'una pluja intensa que va afectar les curses de Moto2 i Moto3. Això, sens dubte, va ser la clau del seu triomf davant de Rossi i Márquez. Encara que a la sortida l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) i Jorge Lorenzo (Yamaha) es van avançar a Marc Márquez, que havia fet el millor temps als entrenaments, el cerverí va arribar al final de la recta per l'interior i en un avançament espectacular els va superar. Al final de la primera volta, Valentino Rossi es va veure relegat a l'onzena posició, superat per alguns corredors poc habituals en les posicions capdavanteres en sec, però que amb l'asfalt moll van buscar moments de glòria.

En el segon gir, Marc Márquez es va veure superat per un triplet de pilots de Ducati, els oficials italians Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, i el britànic Scott Redding. El líder del Mundial no es va involucrar en aquesta lluita i va deixar fer, mentre mantenia un altre pols amb Aleix Espargaró (Suzuki), Maverick Viñales (Suzuki) i Héctor Barberà (Ducati).

Iannone, vencedor brillant a Àustria, va decidir passar a l'acció i en la quarta volta ja liderava la cursa, encara que duia Scott Redding enganxat, després d'avançar Andrea Dovizioso.

En aquell moment, Valentino Rossi no era capaç de millorar la seva situació i era dotzè, darrere de Dani Pedrosa (Honda), encara que el cas de Jorge Lorenzo era pitjor, que s'ofegava en la setzena posició. A poc a poc el triplet capdavanter va anar fent forat, mentre que Valentino Rossi anava recuperant posicions. Andrea Dovizioso va haver de canviar de moto per problemes mecànics i malgrat que va tornar a la pista, va acabar abandonant, i va deixar sols Iannone i Redding al davant de la prova. Darrere Cal Crutchlow, amb pneumàtics durs, havia iniciat una remuntada frenètica cap al podi. Aleix Espargaró va haver d'abandonar quan Valentino Rossi ja era sisè al darrere de Iannone, Redding, Barberà, Crutchlow i Márquez, aprofitant que portava compost dur al pneumàtic del darrere i tou al del davant. No va tardar Crutchlow a situar-se al davant i Valentino Rossi al seu darrere; Marc Márquez, que mantenia els pneumàtics tous, se situava tercer, una plaça que ja no deixaria. Jorge Lorenzo, que no va poder conservar la segona plaça a la classificació general, havia d'entrar de nou al taller en ple desconcert.

L'alemany Jonas Folger (Kalex) va aconseguir el seu primer triomf de la temporada a Moto2; Alex Rins (Kalex) va aprofitar la debilitat del líder del Mundial, Johann Zarzo (Kalex), per ser segon i retallar diferències. Zarco mateix va tenir problemes imprevistos en el rendiment de la seva moto i es va allunyar de les posicions capdavanteres.

En Moto3, el britànic John McPhee (Peugeot) va guanyar per primer cop un gran premi en el que va ser el seu segon podi, sota una pluja intensa. Jorge Martín (Mahindra) va ser segon; la tercera plaça va ser per a l'italià Fabio di Giannantonio (Honda). Brad Binder (KTM) és el líder.