El belga Gianni Meersman (Etixx) va ser el més poderós a l'esprint en la segona etapa de la Vuelta a Espanya disputada entre Ourense i Baiona, de 160,8 km. El polonès Michal Kwiatkowski (Sky) es va situar líder de la prova.

Meersman, de 30 anys, va complir la promesa que va fer a la seva dona abans de l'etapa. Li va dir que seguís la prova per televisió perquè tenia "el pressentiment que guanyaria". Va acabar primer davant de l'alemany Michael Schwarzmann (Bora) i del danès Magnus Nielsen (Orica). En la quarta plaça va entrar el polonès Michal Kwiatkoski (Sky), que li va servir per posar-se el maillot vermell de líder. En aquesta segona jornada, el pas anecdòtic per la muntanya va ser per a Laurent Pichon, que va sumar tres punts que li serveixen per estrenar el maillot de punts blaus.

Aquest dilluns es disputa la tercera etapa entre Marín i Dumbria-Mirador de Ézaro, de 176,4 km, la que serà la primera arribada en muntanya, per la qual cosa es preveu que els favorits al triomf final surtin a escena. És un ascens d'1,8 km amb pendents del 20 %.