El FC Barcelona i l'Ajax d'Amsterdam han arribat a un acord perquè Jasper Cillessen pugui defensar la porteria holandesa fins dimecres en el partit que l'enfrontarà amb el Rostov rus. Cillessen és l'escollit dels blaugrana per substituir Claudio Bravo, futur jugador del Manchester City. El traspàs oficial de l'holandès no es farà oficial fins dijous.

L'Ajax veu la necessitat de comptar amb Cillessen per tal de superar el Rostov en la tornada de la fase prèvia de la Champions. El fet que Cillessen disputi aquesta fase de la competició no impediria que el porter holandès disputés la Champions amb el Barça, ja que la normativa permet alternar les dues competicions amb diferents equips. Segons la normativa, "un futbolista que hagi disputat la primera, la segona, la tercera ronda o el play-off de la Champions està habilitat per jugar la competició amb un altre equip des de la fase de grups".

En espera que el Barça anunciï i de manera oficial la contractació de Cillessen, Ter Stegen, encara lesionat del genoll, i Masip són les opcions de Luis Enrique a la porteria per al proper partit de diumenge davant l'Athletic (20.15 h). Les alternatives dels culers, en el cas que Ter Stegen no es recuperi per al partit, són un Cillessen que arribaria dijous pràcticament sense haver entrenat amb el grup o Jordi Masip, qui segueix esperant amb paciència la seva oportunitat.

D'altra banda, Luis Enrique i el club han donat permís a Neymar perquè esgoti les seves vacances al Brasil fins al setembre. El davanter del Barça havia d'incorporar-se diumenge als entrenaments després de guanyar l'or als Jocs de Rio amb el seu país. Tot i això, el carioca va mantenir una conversació amb el seu tècnic i van arribar a la millor solució comuna.

D'aquesta manera, està previst que el brasiler s'incorpori definitivament al grup el proper 8 de setembre, després de disputar dos amistosos amb la seva selecció contra Equador i Colòmbia. Neymar arribaria per disputar el tercer partit de la lliga davant l'Alavés. Aquest podria ser el debut oficial a la temporada blaugrana, tot i que Luis Enirque podria fer-lo jugar més tard. S'espera també que Neymar tanqui la seva renovació en el seu retorn a Barcelona.