La pista de Les Comes d'Igualada ha acollit aquest dimecres a la tarda la cerimònia de comiat de Gabriel Pérez Escalante, el jugador de futbol igualadí que va morir dimarts al matí als 24 anys.

El complex esportiu de la capital de l'Anoia ha reunit centenars de persones. La consternació entre tots els assistents era més que evident i la tristesa i les llàgrimes s'han apoderat de la pista. Familiars, amics i el món del futbol de la Catalunya Central en general, han volgut retre-li un últim i emotiu homenatge.

El jugador, que tot just feia unes setmanes que havia fitxat per l'UE Avià, estava ingressat a l'hospital des de feia una setmana -primer al d'Igualada i després al Clínic de Barcelona- per ser tractat d'una infecció sorgida presumiblement arran d'una apendicitis.

Incorporat a final de juny a l'Avià procedent del Carme, de tercera catalana, Gabri Pérez, va ser a la presentació de la plantilla, després va tenir uns dies de vacances i ja no va arribar a prendre part en els entrenaments pels seus problemes de salut, segons explica Conxita Serra, membre de la junta del club berguedà.

L'entrenador, Pablo Becerril, també axplica que Pérez "no va començar a entrenar amb els seus companys l´1 d´agost ja que tenia unes vacances compromeses abans de saber que jugaria a Primera Catalana i vaig creure oportú que les havia de fer". Va ser el dia 15, quan havia de tornar, "que em va trucar i em va dir que es trobava malament". A partir d´aquest moment, Becerril va estar en contacte amb la parella del jugador, la qual "em va dir que l´havien hagut d´ingressar. Que primer es pensaven que era una gastroenteritis, però després van veure que era apendicitis, la qual va derivar en una peritonitis", procedent de la infecció causada pel trencament de l´apèndix.

La trajectòria de l'igualadí es va desenvolupar en bona part a l'Anoia, on va militar en equips com l'Igualada, el San Mauro i el Carme. El pas a l'Avià li suposava una millora de dues categories.

L'Avià, que aquest dimarts va suspendre els entrenaments, té previst realitzar sengles minuts de silenci en record de Pérez en els partits d'aquest dijous, a Berga, i del cap de setmana, al seu propi camp.