En el partit davant la UD Las Palmas, Mestalla va escrutar a Paco Alcácer, protagonista d'un culebró al qual encara li falten un parell de capítols per definir-se en l'última setmana del mercat de fitxatges. En mirar als ulls del seu ídol el valencianisme no va trobar la mirada d'altres nits. No estava concentrat. No tenia el gol entre cella i cella i això es va evidenciar en dues ocasions. Una, una rematada de cap que se li va quedar enrere. Una altra, un atac per la dreta en el qual incomprensiblement va optar per cedir la pilota a un company quan tenia angle per afusellar Javi Varas. "Però per què no xutes, Paco?", Li deia Cancelo. El portuguès, com a gran part de l'afició, no aconseguia desxifrar el davanter. No estava fresc. El que està succeint li passa factura. Té un acord amb el Barça, l'operació està més a prop que mai de concretar-se i abans que acabi la setmana pot haver-hi una solució definitiva.

El seu cap està en una altra part. Layhoon i García Pitarch no volen vendre, així ho han manifestat públicament i també al mateix futbolista, però el seu futur sembla lluny de Mestalla. Queda només una setmana i la situació és insostenible, tal com es va veure en el primer partit de la Lliga.

Peter Lim va emparaular el traspàs amb el Barça per 30 milions d'euros més variables, l'arribada de Sergi Samper i la de Munir. I a aquest pacte no està signat es remet el club català, que confia a fer oficial el fitxatge en qüestió de dies. Segons ha pogut saber el diari 'Superdeporte', l'atacant hauria comunicat a la presidenta el seu desig de marxar al Barça, cosa que ni els seus agents ni el mateix València CF confirmen.

En la negociació entren en joc tota mena d'estratègies. A tots els interessa guardar les aparences. Si queda la sensació que és el València qui el ven, el missatge davant els seus aficionats serà clar: el projecte de Peter Lim consisteix a vendre als seus millors jugadors. Si ho fa Paco o algú del seu entorn més immediat, el davanter serà acusat d'alta traïció. Sortir públicament i admetre que vol marxar podria servir per desenquistar aquesta situació. No obstant això, això no sembla que hagi de passar... Almenys de moment.

Per què? Els executius del València han insistit fins a la data, tant en públic com al de Torrent, en què no el volen vendre. Si la postura del club fos diferent -una mica menys contundent- el jugador podria sortir públicament a reconèixer les seves intencions però en la mesura en què li transmeten que no marxa, a Paco el posen entre l'espasa i la paret. De què li serviria sortir en públic a admetre que vol ser jugador del Barça sense la garantia 'privada' del València que el traspassarà? El 'Cas Alcácer,' s'ha enquistat en aquest punt.

Paco no forçarà si no hi ha un pacte previ amb el València, una mena de 'si ets tu qui fa el pas endavant, et venc'. La situació sembla haver entrat en una fase definitiva i mentre ell ha demostrat estar en un altre planeta, l'optimisme a Barcelona és total. Creuen que vestirà de blaugrana abans del tancament del mercat. El futbolista té un acord amb el Barça i Peter Lim va acordar el seu traspàs. La pilota està a la teulada del València. O més aviat, del seu propietari. A l'horitzó, dues possibilitats: fer caixa i acabar de reestructurar la plantilla amb 30 milions fixes -líquid que serviria per quadrar el pressupost i fitxar altres jugadors-, els variables i l'arribada de Munir i Samper; o seguir fins al final amb la idea de mantenir a Alcácer, al València.