Claudio Bravo va abandonar ahir al migdia Barcelona per anar cap a Manchester. El jugador ha rebut el permís del FC Barcelona per desplaçar-se a la ciutat anglesa en espera que els dirigents blaugrana signin l'acord que li permetrà fitxar pel Manchester City, un detall que no passarà fins demà, quan Jasper Cillessen hagi passat la revisió mèdica al Camp Nou i tingui la certesa que l'holandès arriba en perfectes condicions físiques tenint en compte que avui a la nit ha de jugar un partit contra el Rostov, corresponent a la prèvia de la Champions League, acordat amb el Barça. L'acord entre el Barcelona i l'Ajax ja és definitiu i el club blaugrana pagarà uns 12 milions d'euros per aquest porter de 27 anys que ha estat titular en els últims anys tant en el seu equip com a la selecció holandesa.

Bravo, per la seva banda, serà traspassat per uns 20 milions d'euros (16 fixos i 4 variables) i veurà com el seu sou es duplica. El xilè, que cobrava uns 3 milions d'euros al Barcelona, passarà a rebre uns 6 milions d'euros anuals. D'aquesta manera, entraria en la llista dels 10 porters més cars de la història, i el Barça hauria fet un negoci rodó: el va fitxar per 12 milions d'euros i l'ha amortitzat dos anys, en els quals ha aconseguit aixecar vuit títols.

Pendents del València

Un cop tancat un dels culebrots de l'estiu, encara falta saber com acabarà el fitxatge del quart davanter. Semblava que Paco Alcácer ho tenia tot fet per acabar al club blaugrana, però la directiva del conjunt valencianista, encapçalada per Lay Hoon Chan, s'ha oposat al traspàs i ha inutilitzat l'acord que Robert Fernández tenia amb el propietari ché, Peter Lim, i el mateix jugador. Sigui com sigui, el Barça té fins al 31 d'agost, quan finalitza el mercat de fitxatges, per acabar de tancar la plantilla d'aquesta temporada 2016-2017.