Lilian Calmejane (Direct Energie) va aconseguir la segona victòria francesa consecutiva a la Vuelta a Espanya després d'una aposta en solitari que li va permetre aixecar els braços en l'inèdit cim de San Andrés de Teixido, on el colombià Atapuma es va enfundar el mallot vermell.

Calmejane, de 23 anys i bon escalador, com va demostrar guanyant carreres sent amateur, va ser el més poderós dins del grup de 20 escapats que van animar una etapa en la qual Movistar no va poder retenir el mallot vermell de Rubén Fernández, que va anar a parar a les esquenes d'Atapuma, que va creuar la meta a 15 segons. Els favorits van passar pàgina empatats. No hi va haver atacs, ningú es va desfer del grup principal i van acabar a 2.06 del guanyador. Sense canvis a la general, encara estreta entre els grans candidats, a excepció d'Alberto Contador, allunyat a 1.53 del líder.

El Puma colombià, de 28 anys, defensarà la peça màgica amb un avantatge de 29 segons sobre Alejandro Valverde, 33 respecte a Chris Froome i 39 sobre el duo de compatriotes Esteban Chaves i Nairo Quintana.