El jove jugador igualadí de la UE Avià Gabriel Pérez Escalante, de només 24 anys, va morir ahir al matí a l'Hospital Clínic de Barcelona, on estava ingressat des de feia uns quants dies. El futbolista estava sent tractant d'una infecció derivada, presumiblement, d'una apendicitis, i abans també havia estat ingressat a l'Hospital d'Igualada, on l'havien operat en dues ocasions. No havia tingut temps ni de començar a entrenar amb el que havia de ser el seu nou equip a partir d'aquesta temporada.

Abans d'incorporar-se

Segons va explicar ahir al Regió7 l'entrenador de l'Avià, Pablo Becerril, Pérez "no va començar a entrenar-se amb els seus companys l'1 d'agost, ja que tenia unes vacances compromeses abans de saber que jugaria a Primera Catalana i vaig creure oportú que les havia de fer". El defensa havia estat fitxat del Carme, equip de Tercera, i arribar a l'Avià li suposava una millora de dues categories.

Va ser el dia 15, quan havia de tornar, "que em va trucar i em va dir que es trobava malament i que segurament li havia sentat malament algun àpat". A partir d'aquest moment, Becerril va estar en contacte amb la parella del jugador, la qual "em va dir que l'havien hagut d'ingressar. Que primer es pensaven que era una gastroenteritis, però després van veure que era apendicitis, que va derivar en una peritonitis", procedent de la infecció causada pel trencament de l'apèndix.

Becerril va saber durant la setmana passada que la situació de Pérez era greu "i seguia en contacte amb els seus amics i la parella. Em van explicar que el van haver d'operar dues vegades, li van haver de fer una transfusió de sang i cap a final de setmana es va decidir traslladar-lo al Clínic, la qual cosa em va fer tenir esperança, ja que podia afrontar un trasllat". Ahir va morir en aquest centre sanitari.

Condol del futbol català

Tan aviat com la UE Avià va publicar la informació al seu compte de Twitter, va rebre el condol de tot el futbol català, que el club va fer extensiu als seus amics i familiars. Gabriel Pérez s'havia format al Club Futbol Igualada. La seva família regenta la cafeteria Keops, molt propera al camp de futbol de les Comes. Era un defensa central fort i ràpid, qui havia jugat també al San Mauro i al Carme. Semblava que podria fitxar per l'Òdena, però al final va arribar l'oferta de l'Avià, de superior categoria, i va decidir acceptar-la.