El ciclista belga Gianni Meersman (Etixx) es va imposar en la cinquena etapa de la Vuelta a Espanya disputada entre Viveiro i Lugo, de 171,3 quilòmetres, en la qual el colombià Darwin Atapuma (BMC) va mantenir el jersei vermell de líder de la cursa.

En un final accidentat a causa de diverses caigudes, Meersman, que ja va ser el més ràpid en l'etapa de Baiona, va entrar al capdavant d'un grup reduït amb un temps de 4.16.41.

Per la seva part, els favorits van arribar junts i van mantenir els seus llocs a la classificació general. Atapuma avantatja en 29 segons el murcià Alejandro Valverde (Movistar), 33 a l'anglès Chris Froome (Sky) i 39 als colombians Esteban Chaces (Orica) i Nairo Quintana (Movistar).

El gran protagonista de l'escapada del dia va ser el corredor portuguès Tiago Machado (Katusha), qui va arrancar de sortida amb el francès Julien Morice (Direct Energie) i després d'abandonar la seva companyia va rodar en solitari fins a ser atrapat pel pilot quan només faltaven 14 quilòmetres per la meta.

Avui es posarà en marxa la sisena etapa de la competició, que es disputarà entre les localitats de Monforte de Lemos i Luintra i tindrà un recorregut total de fins a 163,2 quilòmetres.