El porter holandès Jasper Cillessen ja és jugador del FC Barcelona per a les pròximes cinc temporades, després d'haver passat satisfactòriament ahir la revisió mèdica i signar el contracte, i avui serà presentat en societat.

El jugador, de 27 anys, procedeix de l'Ajax d'Amsterdam, amb el qual dimecres a la nit va jugar el seu últim partit, en què l'equip neerlandès va encaixar una golejada que el va privar d'estar a la fase de grups de la Lliga de campions.

El fitxatge ha suposat per al Barcelona una desemborsament de 13 milions d'euros, més un variable de 2 milions. La clàusula de rescissió del contracte puja a 60 milions d'euros, per a un acord de cinc anys.

La presentació oficial del jugador holandès serà avui a les 11.00 hores, en un primer acte en el qual el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, li donarà la benvinguda. Mitja hora més tard, se sotmetrà a una sessió fotogràfica al Camp Nou, on es permetrà l'accés del públic, i a les 12.30 hores el jugador atendrà els informadors a la sala de premsa.

Bravo, al City

Amb el fitxatge ja establert, el Barcelona i el Manchester City van oficialitzar que Claudio Bravo, fins fa uns dies titular de la porteria barcelonista a la Lliga, serà nou jugador del Manchester City.

Bravo, de 33 anys, arriba al conjunt dirigit pel català Pep Guardiola amb un contracte per a les pròximes quatre temporades per prop de 18 milions d'euros i 2 milions en variables, fet que significa que el Barça ha obtingut un rendiment econòmic de 5 milions d'euros en aquest intercanvi de porters i que, alhora, ha suposat un rejoveniment de la porteria, amb l'alemany Ter Stegen, de 24 anys, com a titular, i Cillessen, de 27, com a suplent, substituint Bravo, de 33 anys. El xilè es va mostrar "orgullós de fitxar pel Manchester City. Sé que el club està construint una cosa molt especial i espero ser part de l'èxit dels propers anys", va comentar Bravo, en unes declaracions a la pàgina web del seu nou equip.

I Samper al Granada

Encara falten cinc dies pel tancament del mercat d'estiu i el Barça està perfilant les últimes sortides dels jugadors que no comptaran amb els minuts de Luis Enrique. Un d'ells, Sergi Samper, anirà cedit al Granada, segons va anunciar ahir Pere Escobar, de Catalunya Ràdio. Molts clubs estaven atents a la situació de la jove perla blaugrana i, finalment, el Granada, que dirigeix Paco Jémez, serà el seu destí. El tècnic canari és un amant de la possessió i sempre ha donat oportunitats als futbolistes més joves. Al costat de Jémez, Sergi Samper tindrà més minuts i podrà créixer com a futbolista amb un estil de joc semblant al del Barça.