El sorteig fet ahir a Mònaco va oferir una sort dispar per als equips espanyols. Mentre que al FC Barcelona, l'Atlètic de Madrid i el Sevilla els van tocar tres dels grups més complicats, al Reial Madrid li va tornar a somriure la fortuna, amb rivals més assequibles. Els blancs van quedar aparellats en el grup F amb el Borussia Dortmund de l'excentral barcelonista Marc Bartra, l'Sporting de Portugal i el Legia de Varsòvia. Exceptuant una sorpresa majúscula, els dos primers apunten a clars favorits per accedir als vuitens de final i es disputaran la primera plaça del grup. Els alemanys s'han renovat molt aquest any. Tot i perdre Hummels (Bayern), Gündogan (Manchester City) i Mkhitaryan (Manchester United), s'han reforçat molt bé. Han recuperat l'estrella i promesa Mario Götze, que anys abans li havia birlat el Bayern, i han contractat Schürrle (Wolfsburg), Bartra (Barça), Guerreiro (Lorient), Rode (Bayern) i una de les promeses que perseguia el Barça i mitja Europa, el jove jugador de 19 anys, Ousmane Dembelé, procedent del Rennes.

El rival més dur

Pitjor ho tindrà l'etern rival ciutadà dels blancs, l'Atlètic de Madrid, que en el grup D tornarà a encreuar-se amb el vigent campió de la Bundesliga i la copa alemanyes, el Bayern de Munic, el qual va eliminar a les semifinals de l'any passat i que tothom volia evitar. L'exequip de Guardiola sempre és un dels principals favorits a conquistar l'orelluda. El PSV Eindhoven, amb el qual va viure un duel dramàtic a vuitens, decidit en els penals, i el debutant i sorprenent Rostov rus, botxí de l'Ajax de Cillessen en la fase prèvia, completen el quadre.

Tampoc no ho tindrà fàcil el Sevilla. Al flamant campió de l'Europa League li va tocar en el grup H la Juventus -que la campanya passada va fer el doblet a Itàlia-, l'Olympique de Lió francès i el Dinamo de Zagreb croat.

Grups per a tot

Pel que fa a la resta de grups, el PSG afrontarà a l'A un nou intent d'alçar-se per primera vegada amb el títol. Els rivals de l'equip dirigit per Unai Emery en aquesta fase seran l'Arsenal, el Basilea suís i el Ludogorets búlgar. Al grup B, el Benfica es veurà les cares amb el Nàpols, el Dinamo de Kíev i el Besiktas turc en un dels grups més dòcils del campionat.

El Leicester de Claudio Ranieri, flamant campió de la Premier League, intentarà seguir fent història en la seva primera participació en el torneig, on han tingut també bastanta sort, ja que competiran amb el Porto, el Bruges i el Copenhaguen al grup G. I al grup I, el vigent campió de la lliga russa, el CSKA de Moscou, tindrà com a rivals el Bayer Leverkusen alemany, el Tottenham de Mauricio Pochettino, subcampió de la Premier League, i el Mònaco, que es va classificar per la competició eliminant en la fase prèvia el Vila-real, el qual va vèncer per 1-2 al Madrigal i per 1-0 a casa.