La berguedana i veïna de Castellar de n'Hug Aura Coronado, que corre amb el May Luengo Esquí Club, va guanyar dues medalles de plata als campionats d'Espanya d'esquí alpí en línia a les disciplines de gegant i eslàlom de la categoria sub-12, que es van celebrar a la població de Villablino (Lleó) els passats 13 i 14 d'agost. L'esportista berguedana, de només 11 anys d'edat, només va ser superada per l'aragonesa Olatz Suárez, de 12 anys.

La mateixa localitat va ser l'escenari del campionat mundial d'eslàlom, en el qual Coronado es va penjar la medalla de bronze. Suárez va tornar a imposar-se i l'italiana Serena Losio va acabar en la segona posició.

Finalment, a la Copa d'Espanya la berguedana també ocupa la segona plaça després de la primera fase d'una competició que l'any passat va finalitzar tercera. La segona fase es durà a terme a Berga el cap de setmana del 24 i 25 de setembre. Serà la primera prova d'esquí alpí en línia que es farà al berguedà, i donarà peu al primer Trofeu Berguedà.