El belga Jonas Van Genechten (IAM) es va estrenar en una prova gran en imposar-se a l'esprint en la setena etapa entre Maceda i Puebla de Sanabria a través de 158,5 quilòmetres, en la qual el colombià Darwin Atapuma (BMC) va mantenir el mallot de líder i Alberto Contador va caure a la recta de meta.

Glòria per a l'anònim Van Genechten, un corredor de 29 anys que va trobar per fi el premi que li va prendre en dues ocasions el seu compatriota Meersman. Somriure al podi per Atapuma, feliç amb el mallot vermell, i patacada important per a Contador, que va arribar malmès a meta: "la cosa es posa lletja, tinc un cop fort al colze, maluc i cama esquerra. Em fa bastant mal", va dir en calent el ciclista madrileny.

Es va salvar del contratemps Van Genechten, que va guanyar la partida a l'italià Daniele Bennati (Tinkoff) i l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar). El murcià va guanyar 4 segons de bonificació que li permeten seguir segon a la general, a 24 segons de Atapuma.

Els favorits van guardar les seves posicions, menys Contador. El britànic Chris Froome es troba a 32 segons i els colombians Esteban Chaves i Nairo Quintana a 38 segons.