Després de la traumàtica eliminació de la Lliga de Campions tres minuts abans d'obtenir la classificació per a la fase de grups, el Salzburg va quedar enquadrat en un grup complicat en la fase final de la segona competició continental, la Lliga Europa. Els austríacs, entrenats per Òscar Garcia i amb el vilomarenc Jonathan Soriano a les seves files, se les hauran amb el Schalke 04, el Krasnodar i el Niça. Tots tres són rivals respectables i amb capacitat per obtenir un dels dos primers llocs.

El Schalke apareix com a favorit del grup, però els alemanys solen ser irregulars. Amb Huntelaar com a golejador, l'equip de la conca del Ruhr té l'exsevillista Coke, però no podrà jugar perquè va tenir una lesió greu fa pocs dies. L'altra estrella és el suís Embolo. El Krasnodar representa tota la irregularitat dels equips russos, amb una plantilla plena de brasilers i amb l'exinternacional Torbinski com a jugador més destacat. Finalment, el Niça ha venut aquest estiu la seva gran estrella, Hatem ben Arfa, al París Saint-Germain i s'ha reforçat amb tot d'atacants de segona fila de la lliga francesa i amb la incorporació del veterà central Dante, que procedeix del Wolfsburg.

Millor per als castellonencs

Dels tres representants de la lliga estatal, el Vila-real, procedent de la prèvia de la Lliga de Campions, sembla que és qui ho tindrà més fàcil. L'Steaua va ser apallissat pel Manchester City i sembla l'adversari més temible. Ni el Zuric, ni els turcs de l'Osmanlispor no tenen gaires possibilitats.

El Celta té davant un grup molt atractiu, amb el quatre vegades campió d'Europa, un Ajax en hores baixes i apallissat fa quatre dies pel Rostov. Els altres dos equips, l'Standard belga i el Panathinaikos, tenen tradició en aquests torneigs. Finalment, l'Athletic tindrà en el Sassuolo italià el rival més fort d'un grup que pot convertir en incòmode un Rapid de Viena, el qual va superar aquesta fase l'any passat davant del Vila-real. El Genk sembla que té un nivell més baix que els altres.

La gran atracció del torneig d'ahir era la presència del Manchester United de José Mourinho. El seu grup serà atractiu per a un jugador, Robin van Persie, ara al Fenerbahçe, que jugarà contra dos exequips, els anglesos i el Feyenoord. El Zorya ucraïnès hi posarà la nota exòtica.