El Barça visitarà aquest vespre el camp de l'Athletic de Bilbao en un dels clàssics de la lliga. Els de Luis Enrique volen prosseguir amb la bona ratxa de resultats després de guanyar la Supercopa d'Espanya i de golejar el Betis la primera jornada. I tot això en una setmana moguda pels blaugrana, amb la sortida de Claudio Bravo al City i l'arribada de Jasper Cillessen, procedent de l'Ajax.

Per al partit d'avui a les 20.15 h, els barcelonins recuperen el seu porter titular, Marc-André ter Stegen, el també lesionat Javier Mascherano i André Gomes, que arrossegava una sanció des de l'any passat al València. No ha entrat a la convocatòria Andrés Iniesta, lesionat a la tornada de la Supercopa a Sevilla. Els de Luis Enrique visiten un camp que tradicionalment se li ha donat molt bé. De fet, els últims deu anys, només hi ha perdut un partit, però hi ha guanyat els altres nou.

La sortida de Bravo donarà la titularitat a Ter Stegen. El primer dubte es presenta a la defensa. Amb la convocatòria de Mascherano, l'asturià haurà de decidir entre ell i el francès Umtiti, que va donar molt bones sensacions en el seu debut com a titular a la lliga. També l'entrada de Gomes deixa amb interrogant la presència de Denis Suárez en l'onze inicial blaugrana. A la davantera, amb Luis Suárez i Messi inamovibles, tot apunta que Arda serà el titular fins a l'arribada de Neymar. En aquestes posicions ofensives, Luis Enrique també podrà comptar avui amb el brasiler Rafinha.

Un lleó ferit

Per la seva banda, l'Athletic arriba al partit obligat a sumar algun punt després d'arrencar la temporada amb derrota al camp de l'Sporting (2-1). Els de Valverde volen emular l'èxit de l'anada de la Supercopa de l'any passat, on van passar per sobre dels blaugrana. L'extremeny va subratllar que l'equip havia de prendre com a exemple aquell partit de la Supercopa per fer creure que poden plantar cara a un bon rival com és el Barça. Valverde no podrà repetir el mateix onze de fa una setmana al Molinón, ja que Mikel San José, amb una lumbàlgia, serà baixa per al matx d'aquesta nit. Iturraspe o Mikel Vega es perfilen com els possibles substituts del navarrès. Un matx en el qual Markel Susaeta complirà el seu partit 400 amb la samarreta blanc-i-vermella.

El tècnic asturià del Barça va assegurar ahir en roda de premsa que davant l'Athletic "no hi ha hagut un partit fàcil i mai n'hi haurà. La nostra actitud seguirà sent pressionar i que li duri poc la pilota al rival. Té els seus riscos quan fas una acció col·lectiva, però la nostra intenció és complicar la vida al rival", va indicar Luis Enrique. L'entrenador barcelonista no va fer cap referència a l'interès del club per Paco Alcácer, i només va afegir que "la plantilla que hi ha és molt bona i estic content amb el que tinc", emfatitzant una declaració que ja va fer fa unes quantes setmanes.

D'altra banda, l'asturià també va parlar de les sortides, com, per exemple, la de Bravo. Luis Enrique va elogiar el xilè, que en la seva opinió va ser "fonamental" en els èxits assolits pel Barça els dos últims anys. "Claudio Bravo ha estat una persona única i ha aportat molt, sobretot després que la marxa de Víctor Valdés generés dubtes a la porteria. El seu comportament ha estat exemplar", va explicar l'entrenador barcelonista. L'asturià també va parlar de la cessió de Samper al Granada com una "bona opció" per al blaugrana del planter, que jugarà sota les ordres del nou entrenador, Paco Jémez.