Quan falten poc més de quinze dies per a la seva disputa, l'onze de setembre, ja hi ha les inscripcions obertes per a la vint-i-vuitena edició del cros de l'Ametlla. Enguany la prova coincideix amb la Diada, fet que succeeix cada vegada que aquesta s'escau en diumenge. Per aquest motiu, des de l'organització s'està engrescant la gent que vagi a la tarda a la mobilització de Berga perquè abans participi en la prova. Enguany la competició presenta una gran novetat. Per primera vegada en els 28 anys d'història de la competició, s'ofereix la possibilitat de fer només una volta al circuit de 5 quilòmetres en comptes de la clàssica de 10.

La categoria sènior començarà pels voltants de les 10.15 del matí, però abans es disputarà la prova infantil (9.30h) sobre un traçat de 4 quilòmetres, i cinc minuts després s'iniciarà la competició aleví, d'1,2 kms de recorregut. Per tal de poder-s'hi inscriure, de forma presencial es pot fer a la botiga Deportes Atleta's de Domingo Catalan (crta. de la Bordeta 7 de Barcelona) i al restaurant Logos Berguedà (plaça de l'Església 5-6 de l'Ametlla de Merola). També pot fer-se al web www.cxcrossametllademerola.cat. És molt important tenir en compte que en la categoria sènior no hi haurà la possibilitat d'apuntar-s'hi el mateix dia de la prova. Pel que fa als preus, en la categoria aleví i infantil la inscripció costarà 8 euros de forma anticipada i 10 el dia de la prova, mentre que en la categoria absoluta, si es disposa del xip groc de Championchip, el preu és de 12 euros. Si no es té -hi ha l'opció de llogar-ne un de blanc al final de la cursa-, el preu és de 15 euros. També hi la la possibilitat, en el cas que no es disposi del xip groc, d'obtenir-ne un amb un pagament previ de 20 euros i que servirà per a totes les proves que cronometra Championchip.

La data límit per apuntar-s'hi és el 9 de setembre o bé fins que s'hagi cobert la xifra de 550 participants. Cal recordar que en l'edició de l'any passat la prova la va guanyar l'atleta del Club Atlètic Canovelles Radouane Nour, que va cobrir els 10 quilòmetres del traçat berguedà amb un temps de 34 minuts i 39 segons, mentre que en noies va guanyar Míriam Ortiz.