La Federació Russa va anunciar ahir que demandarà per via penal els redactors de l'informe encarregat per l'Agència Mundial Antidopatge a l'advocat canadenc Richard McLaren, que va acusar l'estat rus de promoure el dopatge massiu i que va deixar molts esportistes d'aquest país sense poder participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. L'encara ministre d'esports rus, Vitali Mutkó, va afirmar que "hem estudiat l'informe i la conclusió és que és fals. La seva fonamentació jurídica no resisteix cap crítica. Anirem als tribunals civils, i aquells que l'han redactat seran processats per la via penal".

Les autoritats russes també aniran a la direcció de l'empresa suïssa que va fabricar els envasos per a les proves recollides als esportistes acusats i en les quals, segons l'informe McLaren, es van trobar esgarrapades que en demostrarien la manipulació.

Mutkó va tornar a insistir en les arrels polítiques de tota la investigació que va destapar la trama de dopatge d'estat a Rússia. Segons ell, "em fa la impressió que la política i les institucions s'immisceixen massa en l'esport. Ho hem vist en el futbol", tenint en compte l'escàndol que afecta la FIFA. Segons ell, "l'AMA no ha presentat proves concretes de dopatge per part dels esportistes russos, i no hem rebut resposta a la sol·licitud de cooperació" dels altres països.