El Berga va aixecar ahir el trofeu Alfons Gonfaus després de derrotar l'Avià en el clàssic partit de festa major. Un partit en el qual no es van veure gols i es va decidir a la tanda de penals, on el Berga va donar una lliçó d'efectivitat en transformar-los tots. En el matx d'ahir es va rendir un minut de silenci per Gabriel Pérez, recentment fitxat per l'Avià i mort aquesta setmana passada a causa d'una infecció provocada per una apendicitis.

Pel que fa al partit, avianesos i berguedans van mantenir un duel molt igualat, on l'Avià va gaudir de més ocasions, però les del Berga van ser més clares. En el primer temps els visitants van disposar de dues oportunitats, gairebé seguides, per obrir el marcador. Però llavors va aparèixer Sergi Porcel, el porter de l'Avià, que va realitzar un gran partit i va impedir el gol berguedà, primer en un xut de fora l'àrea i després en una rematada de cap. L'Avià també va disposar d'una ocasió molt clara en el primer temps amb una falta efectuada per Marc Guijarro, que se'n va anar fregant el travesser.

A la represa, els locals van seguir tenint el control de la pilota i generant més ocasions que el Berga. En una de les aproximacions locals, el conjunt berguedà va cometre penal sobre un jugador de l'Avià. L'encarregat de xutar la pena màxima va ser Guijarro mateix, però el porter berguedà Juan Muñoz li va endevinar les intencions. Els avianesos van tenir una altra ocasió clara per marcar en un xut de fora l'àrea, que també va marxar fregant el pal.

El partit va acabar amb taules al final dels 90 minuts i s'havia de decidir un campió als penals. El Berga va convertir els cinc que va xutar, mentre que l'Avià va fallar el cinquè i definitiu. El porter berguedà Muñoz va aturar dos penals en el matx.

D'aquesta manera, els berguedans prenen el segon trofeu en una setmana als avianesos, després d'aixecar la copa Queralt dijous passat.

Per als avianesos aquest era el setè partit de la pretemporada. En el primer matx, els del Berguedà van empatar a casa amb el Nàstic juvenil. La primera victòria va ser a casa contra la Unificació Bellvitge (3-2) en el segon partit de preparació. A partir d'aquí, l'Avià va perdre als camps de Cassà (1-0) i Viladecans (2-0), i va guanyar al camp del Gironella (1-2)

Mentre que per al Berga, aquesta està sent una pretemporada molt positiva, on, a banda de l'Alfons Gonfaus i la copa Queralt, també han guanyat el trofeu Ciutat de Manresa, superant per la mínima l'equip local, el Gimnàstic juvenil (0-1).