L'atleta ceretà del CE Sant Julià d'Andorra Abdeslam Louah i la manresana de l'Avinent Mireia Via són els guanyadors de la segona edició de la cronoescalada al parc del Puigterrà havent batut els temps de l'edició de l'any passat que van fer Albert Batet en nois (3:05) i Meritxell Soler (3:49). Louah va superar el temps de Batet en quasi 21 segons (02:44.9), mentre que Via va superar el temps de Soler amb escreix (03:36.4). La forta calor que feia i el tram dur de 185 esglaons que uneix el carrer de Circumval·lació amb el parc del Puigterrà eren un gran repte per als 38 participants de la prova.

El traçat era exigent, ja que després d'un inici relativament suau al passeig de Pere III calia afrontar l'exigent tram d'ascensió. Aquí entrava en joc l'estratègia de cada atleta. És a dir, començar amb força i intentar passar al més bé possible el tram final o bé iniciar-ho amb un ritme baix per anar a més durant la prova. La majoria d'atletes, almenys els favorits, van optar per aquesta darrera opció. Semblava bastant clar que, almenys en categoria masculina, la cursa seria un mà a mà entre Abdelslam Louah, vigent subcampió català dels 1.500 metres, i l'atleta del Barça Francisco Roldan, vigent campió català, com així va ser. De fet, tal com va reconèixer Louah al final de la cursa, un dels seus objectius era tenir Roldan controlat visualment, com així va ser.

Louah va demostrar el seu bon nivell de forma i va començar la modalitat, una novetat per a ell, que és un especialista dels 1.500. Va mantenir un ritme molt fort des d'un bon inici, motiu pel qual va superar el crono de l'edició de l'any passat. Roldan també va mostrar un nivell molt elevat, però no va poder superar l'estrebada final de Louah i finalment va haver de conformar-se amb una destacada segona posició. El tercer lloc va ser per a l'atleta de l'Avinent Khalid Kharbouch que, fent una gran cursa, va quedar a deu segons de la segona posició. La quarta i cinquena posició masculina van ser per a Jordi Solé i James Etah Agbor, respectivament.

Via accelera sense aturador

En noies Mireia Via va demostrar el seu gran estat de forma i va fer una cursa excel·lent, sortint a totes des d'un bon inici, i va cobrir el traçat amb un temps espectacular de 3 minuts i 36 segons, molt superior al que va fer Berta Estragués, que va quedar a nou segons de la primera posició. La tercera classificada va ser la santjoanenca Meritxell Soler, guanyadora de l'edició de l'any passat, que va cobrir el traçat d'un quilòmetre amb un temps de 03:48.9.

D'alta banda, en la categoria de júnior masculí la victòria va ser per a Gerard Martínez, amb un temps de 03:13.7, mentre que en veterà 1 masculí el triomf va ser per a James Etah Agbor i en veterà 2 el triomf va ser per a Jordi Villalba. En la categoria màster masculina la victòria va ser per a Josep Perramon, tot un clàssic de l'atletisme manresà, que va fer el traçat amb un temps de 5 minuts i 7 segons.