El Manresa va caure derrotat amb un rival que va demostrar un nivell superior en el tradicional partit de festa major. El Balaguer es va imposar de manera justa al conjunt entrenat per Dani Fernández, que va seguir practicant el nou sistema de joc 3-5-2. Amb aquesta formació, l'entrenador dels bagencs pretén que l'equip tingui el domini de la possessió i del mig camp.

El d'ahir, era un matx per veure fins a quin punt l'equip havia aconseguit assolir les idees del nou sistema de joc. Tot i ser un equip també de primera catalana, el Balaguer és un conjunt que està fet per lluitar pel títol i que disposa de la presència entre les seves files d'Asier Eizaguirre, exjugador del Lleida a Segona B. Els millors minuts del Manresa van ser els primers quinze, on va ser capaç de moure la pilota amb solvència i rapidesa. En aquests minuts, els manresans van sorprendre el Balaguer. Tot i això l'equip visitant va reaccionar i va començar a pressionar, fet que va provocar les primeres pèrdues de pilota locals i les primeres ocasions dels visitants. Abans del descans, els balaguerins van tenir una doble ocasió amb un xut de fora l'àrea que el porter Romans no va aturar del tot bé i el refús va caure a Eizaguirre, que va xutar a porteria, però el central manresà Cervantes va evitar el gol de manera providencial.

A la represa, els balaguerins van obtenir el control de la pilota, l'arma principal del nou equip de Dani Fernández. Els visitants també van fer valer la seva major experiència per dominar la segona part i portar el pes del partit. Un error en la passada del carriler Dario Jiménez va provocar que el davanter Galceran superés Romans amb un xut creuat. A partir del gol, Fernández va començar a introduir canvis i va donar entrada als jugadors més novells de l'equip. El Balaguer va seguir pressionant i recuperant ràpidament la pilota. Al minut 81, Soldevila va marcar el definitiu 0-2 amb un gol de falta per l'esquadra, impossible d'aturar pel porter. El matx podria haver acabat amb una diferència més gran de gols, si De l'Águila hagués transformat un xut de fora l'àrea que va acabar fregant el pal. El més preocupant per als bagencs és que no van trobar la profunditat amb la pilota, no van tenir cap ocasió clara. L'únic xut entre els tres pals va ser una rematada de cap de Sergi Solé al darrer minut de partit, aturada sense problemes pel porter visitant.

Amb aquest partit els manresans ja han disputat set amistosos de pretemporada, amb un balanç favorable de quatre victòries, un empat i dues derrotes. El primer partit de pretemporada va ser al camp del Viladecans, 0n els bagencs van empatar a zero. Posteriorment van tornar a empatar a zero al camp del Solsona i la primera victòria va arribar al tercer partit davant la Fundació Grama (1-2). A partir d'aquí una victòria a casa contra l'Igualada (3-1), una derrota al camp del Sant Ildefons (3-1) i la darrera victòria al camp del Castellar.

L'equip de Dani Fernández ha viscut una preparació més intensa de l'habitual pel fet d'introduir un nou sistema de joc que per a molts jugadors era nou. Els bagencs arriben al debut de la lliga contra el Lloret amb coses que calen polir, però amb les idees ben integrades.

D'altra banda, l'equip encara no ha tancat la plantilla del tot i es marca com a termini divendres per acabar de perfilar l'equip quan falta menys d'una setmana per l'inici del campionat de Primera Catalana.