Paco Alcácer va passar la revisió mèdica ahir al matí a les instal·lacions del Barcelona. No obstant això, encara no es va poder fer oficial el seu fitxatge, cosa que passarà avui mateix, que suposarà la incorporació del quart davanter desitjat per Luis Enrique.

Tot i que no va haver-hi problemes amb la revisió mèdica, la guerra civil que es viu a València i, sobretot, l'arribada de Munir al club xe va obligar a retardar l'anunci oficial del Barça fins avui. El davanter madrileny encara no ha tancat tots els detalls de la seva cessió a l'equip de Pako Ayestarán, un moviment que va vinculat al traspàs de Paco Alcácer. El València no es vol desprendre d'un dels seus millors futbolistes sense tenir tancat un recanvi de garanties, i l'escollit és Munir el Haddadi.

L'encara blaugrana està negociant els últims serrells del contracte amb el València. El davanter va descartar la proposta que tenia damunt de la taula del Celta després de l'oferta que li va fer el València divendres passat i que superava la del conjunt gallec. Munir anirà cedit al club valencianista i el Barcelona mantindrà una opció de compra sobre el futbolista. L'anunci de l'acord podria allargar-se perquè queden alguns assumptes pendents de negociació i que és una operació totalment independent del traspàs de Paco Alcácer, tot i que ambdós equips hi estan involucrats.

Plantilla tancada

Amb el fitxatge d'Alcácer i la cessió de Munir, Luis Enrique donarà per tancada la plantilla per aquesta temporada. Alcácer serà l'esperat quart davanter, tal com va assegurar Robert Fernández, director esportiu del barça, que va dir que arribaria "Alcácer o ningú". D'aquesta manera, els blaugrana hauran fet sis incorporacions aquest estiu. André Gomes (València), Samuel Umtiti (Lió), Denis Suárez (Vila-real), Lucas Digne (PSG), Jasper Cillessen (Ajax) i el mateix Alcácer, per qui el Barça pagarà 30 milions d'euros, i que tanca el capítol d'altes com la segona en més inversió de l'última dècada. Només a l'estiu del 2014, quan el Barça tancava l'etapa de Gerardo Martino i obria la de Luis Enrique, el club va gastar més: en concret, 169.220.000, amb Luis Suárez com a fitxatge més destacat, davant dels 122.750.000 d'aquest curs, en el qual André Gomes és el fitxatge més car (35 milions d'euros). L'estiu amb menys inversió és el de la temporada 2006-07, amb Rijkaard com a entrenador, quan el Barça va invertir 31 milions d'euros per Gudjohnsen, Thuram i Zambrotta.

Els blaugrana també han fet els deures en el capítol de baixes. Alves (Juventus), Halilovic (Hamburg), Vermaelen (Roma), Adriano (Besiktas), Bravo (City), Montoya (València),Bartra (Dortmund), Samper (Granada), Tello (Fiorentina), Song (Rubin Kazan) i Sandro (Màlaga) són les sortides que ha patit el conjunt blaugrana.