El colombià Nairo Quintana es va imposar ahir en la desena etapa de la Vuelta a España disputada en 188,7 quilòmetres entre Lugones i els llacs de Covadonga. Amb la victòria d'ahir, Quintana recuperava el mallot vermell.

El ciclista del Movistar va oferir una autèntica exhibició després d'arribar a meta en solitari amb un temps de quatre hores, cinquanta minuts i trenta-un segons, a 24 segons de l'holandès Robert Gesink (Lotto Jumbo), i a 25 de Chris Froome (Sky), que es va veure tallat en l'inici de l'ascensió als llacs però es va recuperar per acabar sent tercer, superant Alberto Contador, qui va creuar la línia a 1,05 de Quintana. El ciclista de Pinto va ser valent, però va ser incapaç de seguir el ritme del colombià.

Duel de poders a Covadonga

L'ascensió als llacs de Covadonga va ser tot un duel de poders entre els principals candidats. Froome no va començar bé, atès que es va quedar endarrerit en l'inici de la pujada, tallat per l'impuls dels companys de Quintana, especialment de Rubèn Fernández. El corredor del Movistar va augmentar la velocitat del grup i quan Froome era a vint segons del cap de cursa, Contador va atacar a La Huesera, probablement la zona més dura de la muntanya asturiana. A partir d'aquí, Quintana va seguir el ritme de l'espanyol i junts van atrapar els escapats, menys Omar Fraile, que va aguantar fins al final per aconseguir el mallot de muntanya.

El britànic Froome va començar a recuperar i va ser llavors quan Quintana va deixar enrere Contador per anar a caçar Robert Gesink, que comandava l'etapa. L'afrobritànic del Sky mantenia la seva remuntada particular i va aconseguir arribar a Contador i superar-lo. Després va atrapar Alejandro Valverde, i el murcià es va enganxar a la roda del britànic. I gràcies a això, Valverde es manté davant de Froome a la general per un segon

En finalitzar l'etapa, Contador va reconèixer que "la Vuelta se m'ha posat molt complicada". El dues vegades vencedor del Tour va patir més del compte en l'ascensió als llacs de Covadonga. "La pujada se m'ha fet llarga i el balanç és dolent pel temps que he perdut. Ara toca recuperar i aprofitar el dia de descans al màxim perquè demà tornarà a haver-hi batalla" va comentar el de Pinto..

El corredor del Tinkoff va explicar que havia "intentat seguir el ritme de Quintana" en un moment de la cursa en què tenia dues opcions, "seguir Froome o jugar-me-la i seguir Nairo".