El FC Barcelona ha anunciat aquest dimarts la incorporació del jugador Paco Alcácer per a les pròximes cinc temporades amb un acord segellat per 30 milions d'euros fixos més dos en variables, amb una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros, i que converteix al fins ara futbolista del València CF en el buscat quart davanter de la plantilla blaugrana.

Luis Enrique comptarà amb la peça que li faltava per complementar el llustrós trident atacant format per Leo Messi, Luis Suárez i Neymar, tancant 'a priori' la plantilla de l'entitat catalana sent Alcácer el sisè fitxatge en el que va de mercat després Lucas Digne , Samuel Umtiti, Denis Suárez, André Gomes i Jasper Cillessen.

Després de remenar diversos noms per a l'atac barcelonista, Alcácer ha estat l'elecció definitiva en una operació que ha comptat amb certa resistència des del club presidit per Layhoon Chan i que podria haver-se desbloquejat per la petició expressa del jugador per recalar a les files 'culers' .

La clàusula de rescissió del contracte d'Alcácer ha estat xifrada en 100 milions d'euros. El davanter, que va passar el dilluns l'obligat reconeixement mèdic i que va signar el contracte amb el FC Barcelona, ??fins al 30 de juny de 2021, en un acte privat, serà presentat públicament un cop acabi els seus compromisos amb la selecció espanyola.

El de Torrent, de 23 anys complerts aquest mateix dimarts, aterra a la capital catalana després de formar-se en la categories inferiors del club 'taronja', on va debutar amb el primer equip en la temporada 2010/11 sent encara jugador del filial valencianista, passant a ser membre de la primera plantilla tres anys després previ pas durant una temporada i en qualitat de cedit pel Getafe CF.

Durant les tres campanyes al València va aconseguir anotar 36 gols en 100 partits disputats, afermant-se en la punta de l'atac durant l'últim curs arran de la destitució de l'entrenador Nuno i amb l'arribada de Gary Neville a la banqueta, quan va marcar 11 gols i va repartir 5 assistències, a més de passar a ser el capità de l'equip.

La seva gran final de temporada li va valer per ser a la terna de candidats per a la llista d'Espanya en la passada Eurocopa. No obstant això, el seleccionador Vicente del Bosque va declinar la participació del valencianista per decantar finalment pel veterà jugador de l'Athletic Club Aritz Aduriz.

Malgrat no entrar en la disputa del torneig continental, Alcácer ja ha estat internacional en onze ocasions amb nou gols en el seu haver, debutant en partit amistós el quatre de setembre de 2014 a la derrota de la 'Roja' davant França per 1-0 a l'Stade de France. Quatre dies més tard, a l'estadi Ciutat de València, el davanter s'estrenaria com a golejador amb el combinat nacional anotant el segon gol de la victòria per 5-1 davant Macedònia.