Habitualment no es poden extreure gaires conclusions definitives de les pretemporades. Com el seu nom indica, serveixen per posar les peces a punt i per acoblar-se de cara a la lliga que està a punt de començar. A més, tampoc no convé arribar a l'inici de la competició oficial en un estat de forma excessivament bo, per no pagar-ho després. Els tres equips de les nostres comarques de categoria més alta, el CE Manresa, la UE Avià i el CF Igualada, en són exemples.

Amb tres tècnics nous, han tingut una trajectòria, aquest agost, força diversa i irregular que ja els posa a la rampa de sortida per començar la lliga, diumenge. En el cas de l'Avià, hi haurà una setmana més de marge, ja que havia d'actuar a Andorra, però el partit s'ha ajornat fins al 12 d'octubre perquè la selecció nacional d'aquest país té partits de classificació per al Mundial de Rússia.

Moments bons al Bages

Qui ha tingut una trajectòria més positiva ha estat el CE Manresa. Amb una plantilla molt renovada i nou tècnic, Dani Fernández, ha aconseguit guanyar cinc dels vuit partits disputats, malgrat que ha tancat el seu periple estival amb una derrota a Congost contra el Balaguer en el torneig de festa major. Aquesta derrota, unida a l'obtinguda al camp del Sant Ildefons, han estat les úniques d'una sèrie de partits amb victòries de nivell, com al camp de la Fundació Grama o davant de l'Igualada, que és a l'altre grup. La visita del Lloret, diumenge, serà la primera pedra de toc important en el debut a la competició.

Més temps de marge a Avià

L'Avià, qui no ha pogut guanyar el Berga, de categoria inferior, en els dos últims partits fins ara, té demà un darrer partit amistós, contra el Mercantil de Nacional Juvenil, per afrontar un començament de lliga que per a ell és el 10 de setembre. L'equip que enguany dirigeix Pablo Becerril ha hagut de viure la tragèdia de la mort d'un dels seus fitxatges, Gabriel Pérez. Abans d'aquesta fatal notícia, la irregularitat normal, amb triomf a Gironella combinat amb derrotes a Viladecans o a Cassà.

L'Igualada no els té tots

L'equip anoienc debuta diumenge rebent un Balaguer el qual diumenge va guanyar a Manresa després de caure contra el Martinenc. Els de Ton Mayor només han pogut superar el Mollerussa i tenen feina al davant.