Els diferents equips de basquetbol de les nostres comarques ja s'han posat en marxa per tal de preparar la nova temporada, que la majoria iniciarà de manera oficial el cap de setmana del 17 i 18 de setembre.

Una de les grans novetats d'aquest curs és la reducció de conjunts a la Copa Catalunya masculina, que estarà formada per dos grups de 14 formacions, i no de 16 com els anys anteriors. Aquest fet fa que la competició comenci més tard, els dies 1 i 2 d'octubre. Al grup 1 del campionat hi haurà l'Artés, que debutarà a la pista del Sant Josep de Badalona (el dia 2 a les 19.30 hores). Per altra banda, el Tenea Esparreguera serà al grup 2 i s'estrenarà al terreny de joc del Torreforta (el dia 1 a les 18.30 h). En categoria femenina, l'Igualada, que va pujar la temporada passada, serà un dels integrants del grup 2 i jugarà el primer matx a casa davant el CN Terrassa (el 17 de setembre a les 20 hores).

Pel que fa a la categoria de Primera Catalana, aquesta tindrà la presència de cinc equips de les nostres comarques, tots enquadrats al grup 3. Els partits de la primera jornada seran Vilatorrada-Sant Cugat (19.15 h), Igualada B-Mollet B (18 h), Sedis Hidrology-Ripollet (19.30 h) i La Salle Manresa-Neus (17.45 h). Tots es disputaran el 17 de setembre, mentre que l'endemà, a les 19.30, hi haurà el CN Terrassa-Beep Berga.

En noies, l'inici serà un cap de setmana més tard, els dies 24 i 25, i el Petro Pintó Asfe, el Sedis Efausa i la Joviat seran els equips de casa nostra que hi prendran part. Les urgellenques debutaran dissabte, a casa davant el Lleida (17.45 h), mentre que fruitosenques ho faran diumenge a les 11.30 h a la pista del Manyanet Reus i les manresanes iniciaran el curs diumenge a les 19.15 h a Molins.