El central francès de l'Athletic Club Aymeric Laporte podria convertir-se en un fitxatge de luxe per a la selecció espanyola de Julen Lopetegui. Als 22 anys i ignorat pel seleccionador francès Didier Deschamps, el defensa estaria disposat a nacionalitzar-se espanyol per poder jugar amb la selecció espanyola, segons el diari Marca.

Laporte ha estat internacional per França en totes les categories inferiors, inclosa la sub-21, amb la qual va arribar a aconseguir la capitania de l'equip bleu. No obstant això, la fractura-luxació que va tenir al peroné i al turmell dret el mes de març passat en un partit entre els combinats sub-21 de França i Escòcia va frenar les seves aspiracions d'ascendir a la selecció absoluta francesa.

Si no hagués estat per la lesió, Laporte podria haver format part de la llista de 23 jugadors que Deschamps va convocar per a l'Eurocopa del mes de juny passat. Però ara, recuperat plenament, Laporte esperava amb impaciència la crida del seleccionador francès de cara als partits de classificació per al Mundial 2018 que se celebren a principi de setembre. Però Deschamps no l'ha inclòs a la llista ni tan sols ha preguntat pel seu estat de forma. Per tot això, Laporte està decidit a fer el pas i va iniciar els tràmits per obtenir la nacionalització espanyola i esdevenir un futbolista més a disposició de Julen Lopetegui per a la selecció espanyola.

Diego Costa explota

El brasiler nacionalitzat espanyol Diego Costa, que ha tornat a la convocatòria d'Espanya, va ser preguntat sobre si considerava que no havia estat convocat a causa del seu caràcter. "Si no vaig anar a l'última Eurocopa pel meu caràcter, no vindré més a la selecció perquè no canviaré la meva manera de ser i de jugar", va dir.