Chris Froome (Sky) es va mostrar insuperable al cim de Penya Cabarga i es va proclamar vencedor de l'onzena etapa de la Vuelta. El britànic va guanyar en un espectacular duel amb el líder Nairo Quintana (Movistar) i va escurçar les diferències amb el colombià a la general.

El triple vencedor del Tour va tornar a repetir victòria a Penya Cabarga, on ja va guanyar el 2011, en el seu primer triomf com a professional. Froome va donar un cop d'autoritat, i va confirmar el bon estat de forma i la seva condició de màxim favorit. Una victòria que va ser més moral que material, ja que Quintana tan sols va perdre 4 segons a causa de les bonificacions. Els dos principals candidats de la Vuelta van mantenir un duel molt curt però intens en l'ascens a Penya Cabarga. Alejandro Valverde s'aferra al podi després de creuar a 6 segons, el mateix temps d'Alberto Contador, que va lluitar sense sort en l'etapa d'ahir.

El trajecte Museu Juràssic de Colunga-Penya Cabarga va començar amb una fuga controlada per l'equip Tinkoff, que va lluitar per intentar que Contador assolís el primer lloc. En l'ascensió de 5,6 km, Movistar va començar tirant a les primeres rampes amb Castroviejo i Rubén Fernández. El primer de trencar el ritme, però, va ser Esteban Chaves, a 1,8 km del cim. Valverde el va seguir, i l'equip Sky s'hi va unir amb el txec Konig. A 800 metres, Quintana va atacar i només el va poder seguir Froome. L'estira-i-arronsa entre ambdós es va saldar amb un millor esprint de Froome i una esplèndida victòria.