Un dels tornejos més històrics de la capital del Bages, l'Open Ciutat de Manresa d'escacs, se celebrarà aquest diumenge, i arribarà a la 43a edició. La novetat és que la competició tindrà lloc al nou local de l'Escacs Catalònia Club, a l'Ateneu les Bases, que és al carrer Cintaires. El torneig es farà de les 10 del matí fins a la una del migdia, i també es disputarà la que és la 24a edició del torneig juvenil, que espera poder superar la xifra dels vint participants. Pel que fa al torneig gran, el Catalònia espera que en siguin més de setanta.

El torneig, que té el suport de l'Ajuntament manresà i del Consell Comarcal del Bages, es juga a 7 rondes amb un ritme de 8 minuts més 2 segons per jugada, i Joan Mellado exercirà de director del torneig. Entre els escaquistes que ja han confirmat la presència destaca un gran mestre d'Armènia, un gran mestre internacional cubà i un altre d'espanyol.

L'Open Internacional Ciutat de Manresa es va celebrar per primer cop el 1973, durant els anys inicials es jugava durant diverses jornades i la seva seu era el Casino, i formava part del Circuit Català. El 2015, el guanyador va ser Felipe Porras, escaquista del CE Badalona.