El campionat del món de trial del 2016 posa punt final aquest cap de setmana a Itàlia, amb una cita clau per a Toni Bou i el seu equip, Repsol Honda Team. El pilot de la Montesa Cota 4RT és a un pas d'engrandir la seva llegenda de campió amb un nombre més gran de títols, ja que gairebé s'ha assegurat el seu 20è títol mundial, a part de celebrar les 125 curses que Bou i Repsol han fet junts.

Amb 31 punts d'avantatge sobre el segon classificat, Bou podria certificar, demà, a San Pietro Mussolino, Itàlia, el seu 10è títol de Campió del Món de Trial Outdoor, el 20è títol mundial de la seva carrera en Trial individual si hi afegim els altres 10 campionats indoor que ha aconseguit, tots 19 en els últims 10 anys, ja que guanya des que va iniciar la seva etapa amb la Montesa, el 2007. Un nou títol per fer encara més gran, si és possible, el grau de llegenda com a esportista del motor amb més títols mundials.

Les possibilitats que el pilot del Repsol Honda Team aconsegueixi el títol en el primer dels dos match ball que té en aquest GP d'Itàlia són elevades, ja que fins i tot acabant en setè lloc -posició que ell no ha ocupat mai pilotant la seva Montesa Cota 4RT-, s'asseguraria el títol mundial.

El company de Toni Bou, Takahisa Fujinami, també té davant seu la possibilitat d'aconseguir un èxit personal si acaba tercer en el Campionat del Món. Ocupa aquesta posició amb 14 punts d'avantatge sobre el quart classificat, i la seva intenció és la de mantenir les diferències. En contra seu hi ha la lesió que va tenir a principi d'estiu en la disputa d'un Trial Indoor a França. Després de passar pel quiròfan, tan sols fa una setmana que el pilot japonès ha tornat als entrenaments. Fujinami espera resistir a un trial que s'espera complicat.

Itàlia, última parada

San Pietro Mussolino és la 33a localitat italiana que acull el Mundial de trial des que Torres Pelice, el 1975, va ser seu del primer Campionat del Món. La cursa tindrà un recorregut d'uns 20 quilòmetres. La majoria de les 12 zones del trial es localitzaran a San Pietro Mussolino, encara que la sortida i l'arribada tindran lloc a Chiampo (on hi haurà l'última zona). Per primer cop aquesta temporada, l'últim pilot a prendre la sortida -en aquest cas Toni Bou-, ho farà a les 10.30 del matí, hora local, i intentarà escurçar la diferència de victòries al país de la bóta que té Dougie Lampkin, que ha aconseguit 9 triomfs, dos més dels que tenen el pierenc i Jordi Tarrés. El GP d'Itàlia acollirà també una prova puntuable per al Campionat del Món FIM de Trial Femení.