La piragüista basca que entrena i resideix a la Seu d'Urgell Maialen Chourraut va rebre ahir al migdia un emotiu homenatge per part de l'Ajuntament en reconeixement a la medalla d'or guanyada en els Jocs Olímpics de Rio.

La campiona olímpica de canoe eslàlom en categoria K1 femenina va ser acompanyada ahir per Xabi Etxaniz (marit i entrenador), per força familiars i una bona part dels joves del Cadí Canoe Kayak, encapçalats pel president del club, Enric Balastegui. Chourraut va ser rebuda per l'alcalde, Albert Batalla, pel regidor d'Esports, Isidor Alberich, i pel delegat territorial de la Secretaria General de l'Esport a Lleida, Joan Segura, a més a més de la resta de regidors i regidores del consistori urgellenc.

En un acte senzill però molt entranyable, primer es va fer la projecció d'un vídeo elaborat per l'ocasió, recordant la baixada que va donar l'or a Rio a Chourraut. El consistori va lliurar a la palista de Guipúscoa una samarreta com a record de l'acte i un ram de flors. Ella va manifestar que aquest èxit és el fruit de la perseverança, i va voler agrair "a la Seu, al Club Cadí Canoe Kayak, al Parc Olímpic del Segre i a tothom que viu i estima el piragüisme dins aquesta ciutat pel seu suport". Va lloar "tota la tranquil·litat i la qualitat de vida" que li ofereix la Seu d'Urgell, tant per viure com per entrenar-se, en unes instal·lacions com les que té la capital alturgellenca.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en nom de la ciutat, va felicitar Chourraut: "ens sentim tots molt orgullosos i alhora partícips d'aquesta medalla d'or, ja que ha estat forjada al Parc Olímpic del Segre". Va remarcar la presència d'altres urgellencs als Jocs de Rio com a seleccionadors en altres equips, àrbitres o voluntaris.