L'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16), el britànic Sam Lowes (Kalex) i l'espanyol Jorge Navarro (Honda) van marcar les referències de les seves respectives categories al final de la primera jornada d'entrenaments del Gran Premi d'Anglaterra de Moto GP al circuit de Silverstone.

Iannone es va imposar sobre la bandera de quadres a l'espanyol Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), que durant alguns minuts va ser el més ràpid de la primera jornada, secundat pel també espanyol Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), que al matí no va estar gaire encertat i va acabar vuitè.

Sam Lowes (Kalex) va exercir d'amfitrió en cadascuna de les dues tandes d'entrenaments de Moto2, tot i la pluja, que només va trastocar els plans de la categoria intermèdia del mundial de motociclisme en les dues sessions.

L'espanyol Jorge Navarro (Estrella Galicia 0'0 Honda) va fer un pas al capdavant de Moto3 i, malgrat que al matí es va haver de conformar amb la 2a plaça després de l'italià Francesco Pecco Bagnaia (Mahindra), va fer un salt de qualitat quan va rebaixar en més d'un segon i mig el seu millor registre.