L'anoienca Laura Orgué continua mostrant el seu gran estat de forma en la modalitat del quilòmetre vertical en imposar-se en la duríssima prova disputada a l'estat nord-americà de Montana amb un temps de 34:20. D'aquesta manera va situar-se com a líder de la Copa del Món quan manca una prova per a la seva finalització. La darrera es disputarà el cap de setmana del 14-15 d'octubre a la vila italiana de Limone.

La previsió de mal temps i de pluja va fer que els organitzadors en modifiquessin el traçat, que finalment va ser de 4 quilòmetres i 700 metres d'ascens vertical. Les fortes ratxes de vent van dificultar en tot moment la feina dels atletes, però no va impedir que l'anoienca agafés un bon ritme i obtingués la victòria amb un temps de 34.20, a gairebé un minut de la segona classificada, Cynthia Arnold. Amb aquesta victòria, Orgué obté un botí de 100 punts que la situen com a nova líder de la competició amb un total de 358 punts.

Des d'un bon inici, Orgué va sortir amb les idees molt clares i va imposar un ritme molt elevat que va ser inabastable per a les seves rivals. Arnold va intentar mantenir el tipus, però, en part per culpa de les inclemències meteorològiques, no va tenir cap possibilitat d'atrapar l'atleta anoienca.

En acabar la prova Laura Orgué es mostrava satisfeta per la victòria obtinguda, tot i que reconeixia que no havia estat al seu millor nivell. "No vaig tenir bones sensacions durant la prova, però cal estar molt contenta, ja que al cap i a la fi el resultat va ser bo, la victòria".

En tancar edició, Orgué estava disputant l'SkyRace, una duríssima prova de 28 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.375 amb final a l'icònic cim del Lone Peak, a 3.404 metres d'alçada.