L'anoienc Toni Bou va fer ahir més gran, a la localitat italiana de San Pietro Mussolino, la llegenda que l'envolta. El desè títol mundial seguit a l'aire lliure se suma als deu que també té en indoor per fer el número rodó de 20. Ell en tenia prou si acabava setè la prova que es disputava ahir. Però Bou va saber treure el seu caràcter de campió per aconseguir la victòria i sumar el títol de la millor forma.

De fet, el pilot de l'equip Repsol Honda va arrasar els adversaris tot lluint el seu pilotatge excel·lent. A la primera volta només va tenir 5 punts de penalització, i mostraven la gran motivació que tenia sobre la seva Montesa Cota 4RT. I en les dues següents voltes, va mantenir la regularitat, i va acabar amb només 13 punts. El segon classificat, un Adam Raga que serà també el subcampió al mundial, va tenir una penalització de 56.

D'aquesta manera, Bou lliga un curs fabulós, amb 11 victòries en les 14 proves fins ara disputades, i només pendent de l'última, que es farà avui. Ha superar una lesió a l'espatlla que va tenir poc abans de l'inici del mundial, que va ser a Cal Rosal i Olvan. Bou es va refer d'aquest imprevist i ha guanyat en les dobles jornades d'Alemanya, de Bèlgica, d'Andorra i Anglaterra, a més d'aconseguir una victòria al cap de setmana al Berguedà, una al Japó i una altra a França.

"Ha estat un dia rodó"

En declaracions a Regió7, després de proclamar-se campió del món per vintena vegada, Bou admetia que "el dia ha estat fantàstic, rodó, perquè ha anat millor del que em podia esperar. Des de la primera volta m'he sentit còmode, i tot ha anat venint molt rodat".

Bou reconeixia que es ficaria al llit una mica més tard que en altres nits prèvies a una prova: "aquest diumenge hi ha l'última prova del campionat, però això ho hem de celebrar ni que sigui només una mica; és un títol mundial, el vintè en la meva carrera". Durant tota la tarda de dissabte va rebre moltes felicitacions: "sí, tinc el whatsapp que bull, i per Catalunya Ràdio he rebut l'enhorabona de l'alcalde del poble, Piera. Els amics em diuen que em preparen una festa sorpresa que em deixarà parat, a veure què preparen!".

Toni Bou estava especialment agraït a tot el seu equip: "tant en els bons moments com quan no tot ha estat tan dolç, han estat molt al meu costat. Avui hi eren tots, han fer un vídeo de celebració que ha estat molt emotiu, m'ha agradat molt". El pierenc afegia que "s'ha de recordar que aquesta ha estat una temporada especial, amb més complicacions que altres. Quan va començar tenia problemes a l'espatlla i vaig haver de fer un esforç suplementari per no perdre les possibilitats de revalidar, una vegada més, el títol. De mica en mica, vaig anar millorant, mes a mes, i de prova en prova. Al final, aquesta, per resultats en les proves, per les victòries, ha estat una de les meves millors temporades. A banda de fer un agraïment a l'equip, també vull fer esment a la família i als amics, sense el seu suport això no hauria estat possible. I a partir d'ara, què? Doncs continuar endavant, em sento motivat i tinc moltes ganes de continuar gaudint del trial, de tot el que em dóna".

Toni Bou podrà competir avui a Itàlia com a campió i rebent unes felicitacions que li arribaran tant de rivals com d'aficionats. I, demà, el que començaran seran les festes i celebracions ben merescudes per algú que ja no és només el gran rei històric del trial, sinó el que ha estat més cops campió del món en qualsevol de les especialitats de motor.