El jove àrbitre Daniel García va salvar la vida el passat cap de setmana a un davanter d'un equip de regional, Urgavona, en un partit amistós disputat a Vila del Riu (Còrdova), quan el jugador, després de patir un cop al cap , va patir una convulsió i estava asfixiant-se amb la seva llengua.

El xoc que dirigia Daniel García mesurava a dos equips de la Primera Andalusa en el Trofeu Matías Prats de Vila del Riu i va ser suspès quan en un salt, a deu minuts del final, el futbolista del conjunt de Jaén i un defensa local van topar amb els seus caps a l'aire.

"Vaig veure que el jugador estava convulsionant, amb les dents tancades. Vaig intentar obrir-li la boca en un moment de bloqueig general dels allà presents", ha explicat a Efe el col·legiat. En aquest moment, ha indicat l'àrbitre, es va quedar "mirant al xaval" i va pensar: "Se'ns mor".

"Em vaig dir que no podia morir. Em vaig ajupir i vaig intentar per tots els mitjans obrir-li la boca i treure-li la llengua. Vaig poder ficar-li les ungles entre les dents i després els dits. Li vaig obrir la boca i afortunadament ja havien aparegut dues infermeres" , ha relatat.

El col·legiat cordovès ha declarat que, "amb la seva experiència", aquestes professionals sanitàries es van fer càrrec de la situació "i li van controlar el xoc", de manera que "afortunadament tot va quedar en un ensurt".