Karen Movsziszian, resident al Bages, va ser el més fort dels 45 jugadors d'escacs que van disputar el 43è Open Ciutat de Manresa. El Club Escacs Catalònia va organitzar aquest torneig al local situat a l'Ateneu Les Bases. El ritme de joc era disputar un total de 7 rondes en un temps de 8 minuts més 2 segons d'increment per cada jugada.

L'armeni Movsziszian no va donar cap opció als seus rivals i es va proclamar vencedor del torneig amb un total de 6,5 punts. Els desempats van decidir el podi final. Sergio Estremera va obtenir el segon lloc amb 5,5 punts i Jorge González va quedar en la tercera posició amb els mateixos punts.

Martín Boado va endur-se el tram d'elo de 2.000 a 2.200. Josep Fradera va guanyar el tram de 1.850 a 1.999. Jordi Costa va vèncer al tram de 1.700 a 1.849. Josep Mascaró va ser el millor en la categoria de veterans.

Categories infantils

A més a més, també es disputava el 24è Open juvenil sub 10, sub 12 i sub 14 per a jugadors federats i no federats. En la categoria sub 14, Yerai Cejudo va imposar-se davant d'Arnau Sala i de Gerard Clotet. En la sub 12, Jan Garcia va guanyar davant de Roger Massegú i de David Romero. En la categoria dels més petits, la sub 10, Leo Gardner va quedar al davant de Nil Garcia i de Dan Clotet.