L'alemany Nico Rosberg va aconseguir ahir la seva primera victòria al circuit de Monza i es va aproximar a només a dos punts del seu company de Mercedes Lewis Hamilton després d'haver aprofitat una errada del britànic en la sortida. L'actual campió del món, que sortia des de la pole position, va deixar-se avançar pel germànic i també pels Ferrari de Vettel i Raikkonen, el Williams de Bottas i el Red Bull de Ricciardo, que el van deixar en una mala posició per aspirar al triomf.

Tot el trànsit que es va trobar l'anglès a les primeres voltes va facilitar l'escapada de l'altre Mercedes, tot i que Hamilton va salvar el liderat de la classificació general gràcies a l'encertadíssima tàctica de Mercedes, que va forçar els pneumàtics tous durant 25 voltes per fer una sola parada, al contrari dels dos canvis de la resta d'escuderies.

El Ferrari de Vettel va completar el podi, seguit del de Raikkonen. L'escuderia italiana va poder treure el nas al podi a la cursa de casa. Pel que fa als espanyols, Fernando Alonso va acabar lluny dels punts després del segon canvi de pneumàtics. Com a mínim, va obsequiar l'afició amb una última entrada als garatges i la sortida amb els supertous, amb els quals va fer la volta ràpida. Va acabar en una poc destacable catorzena posició, just davant d'un Carlos Sainz que tampoc no va tenir el dia.

El Mundial arribarà més comprimit que mai d'aquí a dos caps de setmana al circuit de Marina Bay, a Singapur.