L'empordanès Maverick Viñales va aconseguir, amb molta suficiència, la seva primera victòria en el Mundial de MotoGP després d'una cursa que va haver d'arrencar dues vegades pel duríssim accident entre Pol Espargaró i el francès Loris Baz. Tots dos es trobaven ahir fora de perill. Viñales va superar l'home de la pole, el local Crutchlow, al final del primer gir i ja no deixaria el liderat.

Darrere, Rossi va veure l'oportunitat de superar un Márquez que semblava que ahir no rodava còmode, però ja era massa lluny de Viñales per accedir a la primera posició. Va començar la lluita pel segon lloc, de la qual va caure Andrea Iannone, víctima de la seva fogositat. Al final, Crutchlow va ser el millor i Rossi va aconseguir tres punts d'avantatge sobre el líder del Mundial. Dani Pedrosa es va haver de conformar amb el cinquè lloc i Jorge Lorenzo, en plena crisi, només va ser vuitè.

Rins retalla, Navarro cau

En la categoria de Moto2, Àlex Rins va poder salvar un dia força dolent, en què només va ser setè, per culpa de la sanció al líder, el francès Johann Zarco, per conducció irresponsable. Aquest fet provoca que el barceloní se situï a només deu punts del liderat. Pel que fa a Moto3, el valencià Jorge Navarro va caure quan lluitava al mig d'un nodrit grup de competidors que lluitaven per la victòria. La moto de l'italià Stefano Manzi el va tocar i no va poder evitar l'abandonament. Aquest fet va servir al sud-africà Brad Binder perquè aconseguís un triomf que li dóna 86 punts d'avantatge al capdavant de la classificació i que el converteixen en el campió virtual.