Més que mai, Pere Marsinyach va ser la gran estrella en el Festival de Patinatge Artístic de Cardona que, diumenge a la nit, va arribar a la seva 53a edició. El patinador de 21 anys hi va arribar com a flamant subcampió d'Europa , medalla de plata al campionat disputat el dia abans a Friburg, a Alemanya: "no vaig dormir gaire, però almenys sí que vaig arribar a temps per ser al festival i participar-hi". Hi va fer dues actuacions i va arrodonir així la festa de la secció de patinatge del Foment Cardoní . Enguany el grup de patinadors locals van executar un espectacle inspirat en 'Alícia al país de les meravelles'. També hi va ser el Club Patí Olot, actual campió del món de grups de xous grans.

També van actuar Nerea i Javier Wis (campions estatals per parelles sènior), Noemí Isla (subcampiona catalana sènior), el grup de xou de Celrà, Mercè Llordella (segona al català juvenil), Biel Jané i Judith Canalejo (subcampions catalans infantils) i Pere Sunyer i Aida Pal (segons en els catalans cadets).

Pere Marsinyach va assolir en la competició a Friburg la primera medalla en categoria sènior, en el seu segon any dins de la màxima categoria després de dos títols de campió del món quan era en edat júnior. "He treballat molt el tema mental previ a les competicions, amb especial atenció al que és la visualització del que després ha de passar a la pista". El cardoní es va plantar a la final en el primer lloc després del disc curt: "és el 25% de la nota. A la final vaig cometre un error en un salt en el que mai no he fallat als entrenaments. Però per a mi la plata és molt important. En aquesta ocasió, l'italià Bisciari ha estat un just guanyador".

En el mundial de Novara, que es farà a principi d'octubre, provarà de tornar a estar amb els millors: "els europeus, i molt especialment els italians, són els rivals més forts".