L'atleta madrileny Bruno Hortelano, qui a primera hora del matí d'ahir va tenir un greu accident de cotxe pel qual va ser ingressat a l'hospital 12 de Octubre de la capital espanyola, salvarà la mà dreta després de superar una delicada intervenció quirúrgica. Segons va explicar el seu representant, Alberto Armas, a través de Twitter, se li va "fer una neteja de totes les zones afectades amb pronòstic positiu". Així, la mà, "la part més afectada, ha estat reconstruïda pel que fa als extensors del segon al cinquè dit". De la resta, "només el dit petit no s'ha pogut reconstruir del tot. Ara toca veure l'evolució i que no s'infecti la ferida per tal que en una segona intervenció pugui recuperar la substància que tapa l'articulació".

Impacte molt fort

La jornada d'ahir va ser llarga un cop es va conèixer l'accident. Segons la versió oficial, Hortelano no conduïa el vehicle i el seu cosí, l'altre ocupant del cotxe, hauria pogut adormir-se. L'atleta, qui ha estat l'autèntica revelació de l'any a l'estat en batre els rècords dels 100 i dels 200 metres, guanyar l'europeu d'Amsterdam en els 200 i estar a punt d'entrar a la final olímpica, tenia la mà dreta fora de la finestra i per això va rebre-hi un impacte tan fort.

El seu representant va negar des del primer moment que se li hagués d'amputar la mà, com havia aparegut en alguns mitjans. Durant tot el dia, el món de l'esport es va bolcar a animar el velocista, qui haurà de tornar a passar pel quiròfan. En el seu primer tuit, el 112, el número d'emergències, havia qualificat l'estat de la mà de "catastròfic".