El corredor luxemburguès Jean Pierre Drucker (BMC) va aprofitar la cita de velocistes al costat de la Mediterrània per guanyar a l'esprint la setzena etapa de la Vuelta, disputada entre Alcanyís i Peníscola, de 156 quilòmetres, etapa en què els favorits es van recuperar dels ensurts de la jornada anterior i que precedeix el descans d'avui.

Drucker, un especialista en ciclocròs de 30 anys, va patir als Pirineus i va estar a punt d'abandonar la Vuelta, però va resistir i ahir va imposar la seva punta de velocitat davant dels alemanys Selig i Arndt. La calor va propiciar que no hi hagués gaire moviment a un grup colpejat pels esforços del cap de setmana i només alguns esforçats aventurers van provar d'arribar en solitari, sense gaire sort en els seus intents.

Tot i el descans no oficial d'ahir, i l'efectiu d'avui, els corredors no perden de vista les últimes etapes, amb arribades en alt, i la contra rellotge de divendres a Calp. Alberto Contador va avisar que anirà "llegint el llibre de ruta dia a dia i veient com responen les cames. El problema és que a mi no em deixen gaire marge". Per la seva banda, el líder, Nairo Quintana, es va felicitar per haver "sabut llegir diumenge l'estratègia de Contador. En els últims anys n'he après, tant d'ell com de corredors que ja no hi són, com ara Purito Rodríguez, per tal de poder millorar des del punt de vista tàctic".