El cosí de Bruno Hortelano, qui conduïa el cotxe amb el qual l'atleta madrileny va tenir un greu accident dilluns al matí, duplicava la taxa d'alcoholèmia i va donar 0,53 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, quan el límit màxim permès és de 0,25. Així ho van confirmar ahir fonts de la investigació, que van indicar que aquesta és la taxa que va donar en la segona prova que es va fer al conductor del cotxe.

L'esportista evolucionava ahir "favorablement" després d'haver estat intervingut quirúrgicament per lesions a la mà dreta, segons van declarar fonts de l'Hospital 12 de Octubre. El plusmarquista espanyol de 100 i de 200 metres, campió europeu del doble hectòmetre, va resultar ferit després que el vehicle que el traslladava com a copilot impactés contra la part central de la via a l'A-6, a l'alçada de Las Rozas, segons va informar el 112, el servei d'emergències.

L'accident va passar a les 6.59 hores en el citat punt, on els sanitaris van atendre el jove, que presentava una mà en estat "catastròfic" i amb risc d'amputació, un extrem que va ser negat poc després pel seu representant, Alberto Armas.

Hortelano tenia diverses fractures en alguns dits i algun tendó trencat, a més de "pèrdua de massa muscular" i es trobava "molt bé d'ànim", com ell mateix va confirmar després a través de les xarxes socials. Sembla que el principal problema per a la seva recuperació és la reconstrucció del dit petit de la mà, el més afectat per l'accident.