L'últim dia dels primers partits de classificació per al Mundial de Rússia pertanyents a la zona europea va tenir sorpreses i errades d'equips favorits. La campiona d'Europa, Portugal, sense Cristiano, va caure a Suïssa i la subcampiona, França, només va poder empatar a zero gols amb Bielorússia, tot i dominar molt.

Al grup B, els lusitans van perdre per 2-0 amb anotacions d'Embolo, després d'una errada de Rui Patricio, i Mehmedi. Portugal va reaccionar mitjançant Quaresma, però no va anotar tot i un pal de Nani. Al mateix grup, empat sense gols entre les illes Fèroe i Hongria i derrota mínima d'Andorra contra Letònia (0-1), amb un gol de Sabala després d'una errada del porter andorrà Pol.

Al grup A, Suècia i Holanda van empatar (1-1) en el partit més destacat, amb gols de Berg i Sneijder. França no va passar de l'empat a Bielorússia (0-0) i Bulgària va guanyar sobre la campana Luxemburg (4-3).

En el grup C, el primer líder és Bòsnia i Hercegovina, qui va destrossar (5-0) Estònia amb dos gols de Spahic. Grècia va vèncer Gibraltar per 1-4, en un partit més complicat del que pugui semblar el resultat i amb tres gols just abans del descans i Bèlgica va vèncer Xipre (0-3) amb dos gols de Romelu Lukaku i un marcat per Ferreira Carrasco.

En el grup d'Espanya, es va acabar l'Albània-Macedònia suspès el dia anterior per la pluja i el conjunt local ho va aprofitar per marcar el gol de la victòria (2-1) gràcies a Bekim Balaj. Albanesos, espanyols i italians tenen tres punts.