La població de Gimenells, al Segrià, va acollir l'Europeu Open d'esquí nàutic, en el qual van participar més de 70 esquiadors en les diferents modalitats.

Ballús, membre de l'equip espanyol, va competir en la modalitat d'eslàlom, on, tot i venir d'una lesió, va obtenir una molt meritòria 19a posició, amb 4 boies a 11,25 metres de corda i a una velocitat de 58 quilòmetres per hora, i així es va consolidar com a millor esquiador espanyol en aquesta modalitat. El primer lloc d'aquest europeu va ser per al mite italià Thomas Degasperi, amb 2 boies a 10,25 metres, i que va guanyar el suís Stadlbaur, seguit del francès Thibaut Dailland.

Ballús havia aconseguit la participació en aquest europeu gràcies als bons resultats a Seseña, on va quedar segon amb una marca de 10,75 m de corda i 58 km/h, que només va ser superada per l'esquiador grec Filipos Kyprios; i a Llemotges, on va obtenir el bronze amb una marca de 2 boies a 10,75 metres de corda i 58 km/h, idèntica als dos primers classificats, el francès Enzo Vigezzi i el suís Konstantin Kakorych. Fins a final de temporada, l'esquiador manresà preveu disputar algun campionat i ja pensa en el mundial de París de l'any vinent.