El suís Mathias Frank (IAM) s'ha imposat en la dissetena etapa de la Volta disputada entre Castelló i l'Alt Mas de la Costa, de 177,5 quilòmetres, en la qual Nairo Quintana (Movistar) va conservar el mallot vermell de líder.

Frank va guanyar en solitari amb un temps de 4h 34'38", i va avantatjar de 5 segons el txec Leopold Konig (Sky) i d'11 l'holandès Robert Gesink. Després de la seva retirada al Tour de França, Frank, de 29 anys, va tallar la ratxa desgraciada del 2016 amb la seva primera gran victòria. Va ser el més fort de l'escapada del dia i va aprofitar un atac 3 km abans de la meta per abraçar la glòria com a vencedor de la 17a etapa, entre Castelló i el Mas de la Costa.

El grup de Nairo Quintana, Alberto Contador, Chris Froome i Esteban Chaves va creuar la meta 3 minuts i 29 segons després del guanyador. No hi va haver diferències en la general, Quintana va mantenir el mallot vermell amb un avantatge de 3' i 37" sobre Froome i 3'57" respecte a Esteban Chaves. Contador, cada vegada amb millors sensacions, és quart, a 4'02". Avui es disputa la 18a etapa entre Requena i Gandia, de 200 km.