Amb la humilitat per bandera i coneixedor d'on ha anat a parar, el davanter valencià Paco Alcácer es va presentar ahir com a nou jugador barcelonista. L'atacant de Torrent és conscient que té davant el trident format per Messi, Suárez i Neymar, i va expressar la seva voluntat d'"aprendre" molt dels tres, sobretot de l'uruguaià.

Alcácer, de 23 anys, va justificar la seva arribada al Barça pel fet que "no podia deixar escapar el tren. Era fer un pas important a la meva carrera i no vaig dubtar a venir". Va argumentar que, per a ell, el Barça "és el millor equip del món, el que més futbol crea, i és una experiència molt maca ser al costat de Luis [Suárez], Leo [Messi] i Neymar. Aprendré molt d'ells, tant a nivell esportiu com personal, ja que són molt humils".

Suárez, el seu mirall

Per les seves característiques de davanter rematador, Alcácer es fixa, sobretot, en com juga Suárez, a qui considera "el millor davanter del món". En va destacar "la seva mobilitat, l'efectivitat que té amb vista a gol i la guerra que dóna" als defenses. Es va mostrar convençut que "aprendré molt d'ell" en els propers anys.

Alcácer va comparèixer en roda de premsa després de signar el contracte, al costat de Josep Maria Bartomeu, i de vestir-se amb la samarreta amb el número 17, heretat de Munir, a la gespa del Camp Nou. Va afegir que "espero estar a l'alçada d'aquest club i de la confiança que m'ha donat". També va tenir paraules per al València, del qual va dir que "és un club que s'apropa al Madrid o al Barça, però on les coses ara no es fan bé".

El secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández, va mostrar-se convençut que "hi ha moltíssims partits, i Paco segur que ens ajudarà, fins i tot més que el que la gent pensa". Va confirmar l'operació per 30 milions més dos de variables, i que la seva clàusula de rescissió és de 100 milions d'euros.