La Federació Internacional de Futbol (FIFA) va confirmar ahir a la tarda la sanció de dos mercats de traspassos sense poder fitxar contra el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid, els quals, per tant, no podran inscriure cap nou futbolista fins al gener del 2018. És la mateixa sanció que va rebre el FC Barcelona i que va complir l'any 2014.

El comitè d'apel·lació de l'organisme va desestimar els recursos dels clubs, sancionats el gener pel fitxatge irregular de menors. Tots dos tenen des d'ahir cinc dies de termini per presentar al·legacions davant del Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS).

Els dos clubs faran recurs

Tant el Reial Madrid com l'Atlètic van anunciar ahir mateix, arran de la sanció de la FIFA, que faran sengles recursos al TAS apel·lant la decisió presa ahir per la federació internacional de futbol.

El Madrid va comunicar en una nota oficial que "lamenta que hi hagi hagut aquesta resolució, que és profundament injusta i que és contrària als principis elementals del dret sancionador". El club de Concha Espina va fer saber que "farà el corresponent recurs d'apel·lació davant del TAS tot sol·licitant una revocació íntegra de la sanció, i té la plena convicció d'obtenir, a la fi, una resolució totalment a favor". A més, el Madrid sol·licitarà que "el procediment sigui tramitat per la via d'urgència per obtenir així una resolució del TAS tan aviat com sigui possible".

Per la seva banda, l'Atlètic va fer un comunicat expressant que "no està d'acord amb la resolució. En previsió que la FIFA ratifiqués la sanció, el club va contractar ja fa uns mesos uns especialistes en el dret internacional per defensar el cas i protegir els seus drets".

L'Atlètic sosté que "el cent per cent de les llicències dels nostres jugadors d'aquesta investigació i que formen part del club van ser regularitzats per la FIFA i van rebre l'autorització pertinent per poder tramitar la llicència i jugar".