Ignasi Ávila, paralímpic bagenc que està disputant a Rio els seus cinquens Jocs, es va quedar anit a un pas d'aconseguir el bronze al velòdrom a la prova de persecució per a deficients visual. El ciclista manresà, fent tàndem amb Joan Font, va cedir en la batalla per la medalla de bronze, que va ser per als holandesos Stephen de Vries i Patrick Bos, amb un temps final de 4'15''769. Ávila i Font van quedar a 9 dècimes, tot i que en la prova de 4 km van arribar a estar només 4 dècimes dels rivals.

Ávila no va poder afegir la que hauria estat la tercera medalla per a ell als Jocs Paralímpics, que, de Sydney a Londres, va disputar en l'esport de l'atletisme. Va ser plata el 2000 en els 4x400 i bronze el 2008, a Pequín, en els 1.500 metres. Ávila i Font encara disputaran tres proves més: la del quilòmetre, la contrarellotge i la ruta.

Al matí, els dos catalans havien aconseguit el tercer millor registre amb un temps de 4.13.536. L'or va ser per als dos corredors britànics Steve Bate i Adam Duggleby, i la plata per als ciclistes holandesos Ter Shure i Timo Fransen.